Hier moet je op letten bij een seniorenverhuizing

Een verhuizing op zich is al hartstikke stressvol. Dat begrijpt ook de firma Hollandmovers. Alle zaken die geregeld moeten worden vergen een strakke planning. Begrijpelijk is het nog stressvoller als het gaat om een senioren. Hoe gaat het dan als bejaarden dement zijn of kampen met andere gezondheidsklachten? Waar moet je dan allemaal op letten? Dat lees je in dit artikel.

 Maak hen bewust van de verhuizing

Stel dat één van jouw ouders naar een zorgappartement moet verhuizen, dat is enorm lastig. Zowel voor hen als voor jou. Waar je rekening mee moet houden is de staat waarin jouw ouder zich bevindt. Als jouw ouder dement is, is het belangrijk dat zij zich bewust is van de verhuizing. Dat vergt heel erg veel tijd en moeite, omdat het door de dementie snel weer vergeten wordt. Hieronder lees je wat tips hoe je jouw ouder bewust kan maken van de verhuizing:

–  Praat er veel over met jouw ouder en herhaal dat hij/zij gaat verhuizen.

–  Laat jouw ouder meehelpen met de verhuizing ter bewustwording.

–  Laat jouw ouder wennen aan de nieuwe omgeving. Ga regelmatig eventjes naar het verzorgingstehuis en loop daar in de buurt.

–  Laat jouw ouder alvast in contact komen met de verzorgers is het verzorgingstehuis, waardoor het personeel straks niet onbekend is.

Kies voor gemak en houd rekening met spullen met emotionele waarde

 Als je kiest voor een verhuisbedrijf, bijvoorbeeld verhuisbedrijf Laren als het verzorgingstehuis in Laren is gevestigd, is het van belang dat het verhuisbedrijf niet slechts de spullen verhuist, maar ook de spullen inruimt in de nieuwe woning. Als jouw ouder thuis komt, staat alles al klaar in de nieuwe woning. Dat voorkomt onnodige extra stress.

Vaak hechten ouders ook emotionele waarde aan bepaalde spullen. Laat deze spullen dan ook zeker in het verzorgingstehuis plaatsen, zodat de verhuizing voor ouderen iets minder lastig en emotioneel verloopt. Het verhuizen is voor hen al moeilijk genoeg.