Huis verkopen, hoe doe je dat?

Het is duidelijk: je bent toe aan een nieuwe woning en bent op zoek naar een geschikte woning die te koop staat. Maar er moet eerst iets gebeuren, namelijk de verkoop van je eigen huis. Hoe zorg je er nu voor dat je het huis sneller verkoopt nadat je het verkoopbord in de tuin hebt gezet? Er zijn diverse dingen die je kunt doen waarmee je een grotere kans maakt om je huis binnen een korte tijd te verkopen. Meer weten? Lees dan gauw verder en wij van MB makelaars brengen jou verder op de hoogte. 

Neutraliseer je woning

Je moet niet denken dat iedereen dezelfde smaak heeft als jou. Laat je er een nieuwe keuken plaatsen en probeer je hiermee de verkoop van de woning te bevorderen dan is het niet handig om voor een specifiek ontwerp te kiezen. Bovendien is het raadzaam om sowieso geen nieuwe keuken aan te schaffen voordat je je huis gaat verkopen, aangezien de kans aanwezig is dat de nieuwe bewoners de keuken niet mooi vinden en dan alsnog de noodzaak zien om een nieuwe keuken aan te schaffen. Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen en je staat op het punt om een nieuw vloer, trap of wat dan ook aan te schaffen, dan is het beter om voor een neutrale stijl te kiezen.  

Ruim de woning goed op

Wanneer kijkers langskomen wil je dat het huis netjes is. Zorg ervoor dat je alles netjes opruimt en dat er geen troep ligt. Gooi oude rommel weg, was de ramen een keer en maak je huis grondig schoon voordat de kijkers langskomen. De eerste indruk is namelijk erg belangrijk en deze kan verpest worden wanneer de ruimte niet schoon of goed opgeruimd is. Daarbij is het slim om kinderen en huisdieren even buiten de deur te doen, zodat de potentiële kopers alle tijd hebben om jouw woning te bekijken.  

Wat moet je nog meer weten?

Het is belangrijk dat je alleen in zee gaat met een makelaar waar je vertrouwen in hebt. Neem dus de tijd om een goede makelaar uit te zoeken. Daarbij raden we jou aan om het een en ander te lezen op het internet zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo is het bijvoorbeeld handig wat de regelgeving is, hoeveel verkoopkosten je kwijt bent (deze moet je vaak direct betalen) en hoe de taxatie van je woning wordt berekend.