architecture, corridor, hallway-4748201.jpg

Voordelen van schuifdeursystemen

Schuifdeursystemen worden veel gebruikt in omgevingen van hoge kwaliteit, omdat zij de omgeving verfraaien. Naast het esthetische aspect is ruimtebesparing een van de belangrijkste voordelen van deze oplossingen.

De schuifdeur biedt ontelbare mogelijkheden om aan te sluiten bij de rest van de omgeving. Dit type deur beantwoordt dus aan een brede waaier van behoeften, helpt je in jouw dagelijkse leven en zorgt bovendien voor schoonheid in de ruimte.

Bekijk in dit artikel, de belangrijkste voordelen van schuifdeuren, die veel zullen helpen bij jouw keuze!

Verdeling van omgevingen
De deuren met ophangsystemen die alleen de bovenste rail hebben, laten de vloer vrij. Een uitstekende optie om omgevingen te integreren met een discreet en aangenaam aspect, die de transformatie van de geïntegreerde ruimte mogelijk maakt.

Bovendien zijn er diverse oplossingen met demping aan beide zijden van de deur, zodat deze zowel bij het openen als bij het sluiten soepel blijft. De producten kunnen worden aangebracht op houten, aluminium of glazen deuren, en kunnen worden gebruikt met één of meer deuren.

Vereist weinig onderhoud
Schuifdeuren hebben het voordeel dat ze weinig onderhoud vergen, uiteraard, wanneer ze van goede kwaliteit zijn en goed geïnstalleerd. Dit systeem vereist geen olie op de rails, om te glijden, maar alleen periodieke reiniging die kan worden gedaan met een droge doek. Dit voorkomt de ophoping van stof en vergemakkelijkt de beweging van de katrollen.

Deuren daarentegen moeten worden gereinigd met een licht vochtige doek, in het geval van hout of gecoat MDF. Deuren met stalen of aluminium kozijnen kunnen ook op deze manier worden gereinigd. Glazen onderdelen moeten worden gereinigd met specifieke producten voor het materiaal.

Schuifdeur kan verzonken in de wand worden gemonteerd
Naast de schijnbare rails en de rails die met hout of andere versieringen zijn bekleed, is het mogelijk de schuifdeuren geheel in de wand op te nemen.

Dit is een optie wanneer een meer verborgen effect van het ontwerp gewenst is. Dit type vereist dat op de plaats van installatie gipsplaten worden aangebracht om de ruimte te creëren waarin de deur naar binnen kan lopen. Het geeft niet alleen een zeer discrete uitstraling, maar optimaliseert ook de ruimte.

Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen
Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, staal, multiplex en MDF. Toch is er ook de mogelijkheid van glas, hout met glas en ook, in metalen structuur met glas.

De keuze van het materiaal hangt uiteraard af van de omgeving waarin het zal worden geplaatst en van het effect dat je wilt overbrengen. Elk materiaal heeft voor- en nadelen: zo moet hout worden vermeden op plaatsen die vaak worden gewassen, en brengt glas niet veel privacy.

Het gaat erom de plaats van installatie, het projectvoorstel en de kosten-batenverhouding van enkele opties die voor de ruimte haalbaar zijn, te bestuderen.

Bron: jouwinboedel.nl