Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een IP-camera?

We kunnen de voor- en nadelen van Somfy  IP-camera’s grofweg beoordelen aan de hand van de volgende vijf punten:

Duidelijkheidstest

U kunt de definitie van high-definition camera’s gemakkelijk beoordelen met behulp van gewone videobeeldscherpte (aantal lijnen) testkaarten. Deze methode kan de scherpte van het beeld direct met het blote oog onderscheiden. Over het algemeen kan de high-definition 720P camera-testkaartindex de tv-lijn groter dan 800TVL duidelijk onderscheiden, en de slechte high-definition camera heeft een lagere index en het beeld Er zijn kriebels of bramen.

Dynamisch bereiktest

Je kunt de grijswaardengegevens van IP camera kopen high-definition afbeeldingen eenvoudig bepalen met behulp van een gewone grijswaardentestkaart voor videobeelden.

Kleurweergave

Gebruik de kleurentestkaart of het blote oog om de kleurweergave van het high-definition videobeeld te beoordelen. De resolutie van een goede HD IP-camera is erg hoog en kan bijna een zeer realistisch reductie-effect bereiken.

Signaal – ruis verhouding

De onderdrukking van ruis in hetzelfde beeld is ook een van de belangrijke indicatoren om de prestaties van HD IP-camera’s te meten. Voor de heldere verwerking van donkere blokken in het beeld en ruisonderdrukking die direct de kwaliteit van het beeld bepaalt, zijn er veel low-end camera’s die alleen een helderder beeld kunnen produceren onder de ideale staat van meer dan 100 Lux, en de mogelijkheid om zich aan te passen op veranderingen in lichte omgeving Zeer slecht, er is geen effectieve manier om ruis te onderdrukken in omgevingen met veel licht of weinig licht, en de beeldkwaliteit kan niet worden gegarandeerd. In dit geval zijn high-definition beelden zinloos en noemen we ze pseudo-HD.

Compressie-algoritme voor beeldcodering

De goede en slechte coderings- en compressie-algoritmen van IP high-definition camera’s zijn ook een van de belangrijke indicatoren die rechtstreeks van invloed zijn op de prestaties van de camera’s. De coderings- en compressieverwerkingschips voor high-definition cameravideobeelden op de markt zijn onderverdeeld in DSP-dragers en ASIC-chips. Elk heeft zijn eigen voordelen, DSP-chipfuncties zijn relatief flexibel en de ontwikkelingscyclus is kort, maar de coderingsefficiëntie is laag en de kosten zijn hoog. De toepassing van de ASIC-chipfunctie is relatief vast, de ontwikkelingscyclus is lang, maar de coderingsefficiëntie is erg hoog en de kosten zijn laag na grootschalig gebruik. Het maakt niet uit wat voor soort drager, er is een goed algoritme voor videocodering en compressie nodig. Een goed algoritme kan de videocodestroom en opslagcapaciteit zoveel mogelijk verminderen, terwijl de beeldkwaliteit en helderheid worden gewaarborgd. Slechte IP high-definition camera’s hebben de neiging om mozaïeken of waterrimpels te produceren bij grote bewegingen, die de videobeeldkwaliteit direct beïnvloeden.