Wanneer schakel je een makelaar in?

Het is erg belangrijk om een professional in te schakelen die de belangen van de koper behartigt; een makelaar (Gouda). Als woningzoekende is het vaak onduidelijk wat de rol van de verkopend makelaar precies is. Het kan overkomen alsof de verkopend makelaar ook opkomt voor de belangen van de woningzoekende. Dit is echter nooit het geval. De makelaar behartigt altijd de belangen van óf de verkoper, óf de koper. Het is niet mogelijk om bij een woning de belangen van beide partijen te behartigen. Een makelaar is dus nooit onpartijdig.

Wil je een aankoopmakelaar inschakelen, let er bij het kiezen van een aankoopmakelaar dan op dat deze is aangesloten bij een branchevereniging. In Nederland zijn 3 grote brancheverenigingen in de woningmakelaardij, te weten VBO makelaars, VastgoedPro en de NVM. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste belangenvereniging van Nederland. Een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging biedt jou meer kwaliteit en zekerheid.

Aankoopmakelaar inschakelen: waarom?

Een aankoopmakelaar inschakelen kan je in vele gevallen helpen. Alle expertise die je zelf niet hebt op het gebied van een huis kopen, worden aangevuld door de aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar heeft veel ervaring en kennis opgedaan in de tijd dat hij werkzaam is. Ook is het belangrijk dat hij zich niet door emoties laat leiden maar dat hij zakelijk naar de woning kijkt. Hij ziet dingen die jij misschien over het hoofd ziet en helpt je met het maken van een verstandige keuze. Uiteraard neemt de aankoopmakelaar ook alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen. Een aankoopmakelaar inschakelen is in de meeste gevallen dan ook een verstandige keuze.

Wat doet een makelaar voor je?

Wat de makelaar voor je doet is simpel maar doeltreffend: hij zoekt je droomhuis, ondersteunt je bij de bezichtiging, bespaart je veel geld bij de onderhandelingen en adviseert je over de kleine lettertjes in de koopovereenkomst. Kortom: de makelaar bespaart je veel tijd en geld.