Zo kan je het beste jouw huis verkopen

Je woont al een tijdje in je huidige huis, maar besluit om ergens anders te gaan wonen vanwege de ligging, de ruimte, de kinderen, of je werk. Of natuurlijk om een heel andere reden. Wat de reden ook is, je huis verkopen is een grote beslissing om te maken. Eigenlijk zouden we allemaal het liefst willen dat die keuze er een was waarbij er op een knopje werd gedrukt dat het ene huis zou verkopen, en het andere huis zou kopen. Maar helaas is het vaak een lastig proces. In dat geval is mercari misschien wat voor jou, want zij gaan je huis opkopen zodat jij de zorgen niet meer hebt over het vinden van een goede koper.

Geen geregel en zorgen

Opkopen, lees je dat goed? Ja, dat lees je goed. Opkopen is natuurlijk iets wat particulieren niet zo gauw doen, die zijn alleen bezig met kopen of verkopen. Maar een huizenopkoper koopt huizen op. Er was namelijk vraag naar een partij die huizen opkoopt, aangezien veel mensen het verkopen van hun huis op de normale manier erg stressvol en langdradig vinden. En dat kan het ook zijn: je moet betrokken zijn bij het maken van foto’s, het plaatsen van advertenties, het hosten van open huizen dagen, je moet contact hebben met potentiële kopers en makelaars en moet veel onderhandelen. Dat is iets waar de meeste mensen niet voor zijn opgeleid, dus het brengt stress met zich mee omdat je niet weet of je het wel goed doet.

Snel je huis verkocht

Daarnaast hebben mensen ook vaak gewoon niet de tijd om zich goed met deze zaken bezig te houden, al helemaal niet als je ook nog een baan hebt of andere belangrijke bezigheden die veel tijd van je vergen. Als je ervoor kiest een externe partij aan te nemen die gaat voor een huis opkopen, ben je van al deze zorgen af. Mercari is zo’n partij die de zorgen en onzekerheid van u kan afnemen. Zij zorgen er namelijk voor dat het huis in korte tijd is opgekocht, want dat is hun vak. Ook het regelwerk nemen zij over.